THE PRIME
Restauracja ta specjalizuje się w stekach oraz owocach morza przyrządzanych na grillu węglowym. Nowoczesne, stylowo wykończone wnętrze restauracji trafia w wyrafinowane gusta. Otwarta kuchnia sprawia, iż goście mogą obserwować mistrzów kuchni przy pracy. Restauracja zapewnia prywatność, co sprzyja spotkaniom biznesowym.
MIKLA
Restauracja Mikla znajduje się na dachu hotelu Marmara Pera w samym środku starego miasta. Śródziemnomorski klimat łączy się tutaj z wpływami Tureckimi i Skandynawskimi. Wszytko za sprawą właściciela oraz szefa kuchni zarazem Mehmeta Gürsa.
Dzięki doskonałej kuchni, wspaniałemu widokowi oraz wysoko wykwalifikowanej obsłudze miejsce to od lat nosi miano najlepszej restauracji w Stambule. Restauracja specjalizuje się w kuchni osmańskiej. Z restauracji widok rozciąga się aż po Świątynię Hagia Sophia oraz Pałac Topkapi. Pozwala to na poczucie klimatu starego Stambułu w nowoczesnym, współczesnym otoczeniu.
TOPAZ
Restauracja Topaz usytuowana jest w rejonie Gumussuyu – Taksim, który od XIX wieku jest handlowym i kulturowym centrum Stambułu. Wielokrotnie nagradzana restauracja przyciąga wielbicieli dobrej kuchni oraz wszystkich tych, którzy cenią sobie panującą tu gościnność. Widok z restauracji na Bosfor pozwala obserwować zarówno Europejską jak i Azjatycką część miasta. Restauracja polecana jest zarówno na lunch, jak i na uroczystą kolację. Topaz specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej oraz osmańskiej. Posiłki przygotowywane są przez wielonarodowy zespół kucharzy z rejonu morza śródziemnego, a całości dopełnia piwnica z dużym wyborem win.