MERCATO
Restauracja Mercato proponuje kuchnię międzynarodową, z wyraźnymi śródziemnomorskimi akcentami.
Szef Kuchni Adam Woźniak komponując menu nie zapomniał o nowoczesnym trendzie kuchni slow-food, który znajduje swoje odzwierciedlenie w serwowanych daniach. Specjalność Szefa Kuchni to polędwica Kobe glazurowana mirinem, z ziemniaczanym fondant i rydzami sauté.
22 września 2012 restauracja Mercato zajęła pierwsze miejsce w trzech z czterech możliwych kategorii konkursu Wine & Food Noble Night, w tym najbardziej prestiżową nagrodę wieczoru - wyróżnienie tylko jednej, najlepszej restauracji za całokształt osiągnięć przez profesjonalne międzynarodowe jury.
KUBICKI
Restauracja Kubicki położona jest nad samym brzegiem Motławy, w miejscu, gdzie powoli zmierza ona ku swojemu ujściu do Wisły.
Szef kuchni Damian Mazurowski stworzył menu z połączenia tradycyjnych polskich smaków, w menu znajdziemy gotowaną golonkę, wódkę chrzanową, czy śledzia w śmietanie.
METAMORFOZA
Restauracja Metamorfoza przy ul. Szerokiej w Gdańsku w zmienionej formule funkcjonuje od 2011 roku. Wcześniej ci sami właściciele prowadzili tu bar przekąskowy z kuchnią włoską. Z czasem coraz bardziej skłaniali się w stronę regionalizmu. Chcieli pokazać, że polska kuchnia to bardzo ekskluzywne dania.
Dziś kuchnia opiera się na starych przepisach. Do serwowanych tutaj dań nie używa się wyszukanych składników, a produktów, które można uzyskać od lokalnych dostawców. Właściciele sami prowadzą ekologiczną hodowlę drobiu. Plusem tej restauracji jest także duży wybór regionalnych nalewek. Wśród nich znajdziemy: onisiówkę (nalewkę z miodem i syropem z kwiatów czarnego bzu), żurawinówkę, pigwówkę.